Ursuletii de plus, prieteni de nadejde atat pentru copii, cat si pentru adulti

Jucariile sunt un element extrem de important dintr-un proces lung prin care trebuie sa creasca orice fiinta umana, care se numeste procesul de crestere. Inca de la inceputurile omenirii, copiii au avut jucarii. Chiar daca la inceput jucariile erau doar lemne sculptate sau diverse obiecte construite de parintii grijulii, scopul lor a fost intotdeauna acelasi.

Astazi, jucariile sunt atat de diversificate incat putem spune ca exista o adevarata industrie care se invarte in jurul lor. Acestea reusesc sa dezvolte armonios orice copil si sa usureze foarte mult munca parintilor.
Una dintre cele mai apreciate categorii de jucarii este, fara doar si poate, categoria animalelor de plus. Vesele, pufoase si dragalase, acestea devin rapid prieteni de nadejde pentru cei mici, insotindu-le copilaria pana in momentul in care sunt pe picioarele lor.

Se pare insa ca animalutele de plus nu sunt doar prietenii copiilor, ci pot fi benefice si pentru adulti.
Conform unor studii facute in Olanda, la Universitatea Vrije din Amsterdam, simpla mangaiere sau imbratisere a unui animal de plus poate sa indeparteze anxietatea sau frica de moarte, chiar si in cazul persoanelor trecute de varsta junioratului.

Cercetatorii Olandezi au demonstrat ca imbratisarea unui animal de plus are efecte extrem de benefice pentru cei care se afla intr-o stare de anxietate sau se confrunta cu diverse temeri. Se pare ca materialele din care sunt realizate animalele de plus imita atingerea unei persoane si contribuie foarte mult la tratarea problemelor psihologice.
Evient, asta nu inseamna ca un adult ar trebui sa aiba mereu o jucarie de plus la indemana pentru a o imbratisa ori de cate ori simte ca are o problema, insa un ursulet de plus de dimensiuni mari , bine pozitionat pe canapeaua de acasa, poate sa faca minuni.Scrie-ti parerea