Jucariile de plus in istorie

Jucariile sunt la fel de batrane ca si oamenii. Nu putem sa ne imaginam un trecut fara jucarii, in conditiile in care inca de la inceputurile omenirii, copiii s-au jucat. La inceput, jucariile erau facute din lut, lemn si in general materiale gasite in natura. Cu timpul, odata cu dezvoltarea omenirii si a tehnologiei, jucariile au inceput si ele sa se dezvolte.
Printre cele mai intalnite jucarii in istorie s-au numarat figurinele. Copiii egiptenilor din urma cu cateva mii de ani in urma se jucau cu papusi din piatra, care purtau peruci, iar copiii nostri se joaca cu papusi din plastic sau din plus. Conceptul este acelasi, materialul difera.
Astazi, exista o adevarata industrie a jucariilor, existand mii de jucarii pentru fiecare categorie de varsta. Acestea folosesc sunete, culori si sunt din ce in ce mai interesante, in asa fel incat cei mici sa se poata dezvolta intr-un mod cat mai natural si rapid.
Chiar daca jucariile au evoluat si masinutele de ieri sunt astazi teleghidate, iar jocurile pe computer au luat locul jocurilor pe televizor, exista o categorie de jucarii care a reusit sa treaca prin timp exact asa cum au fost la inceput si sa ramana la fel de apreciate: jucariile din plus.
Amintirile din copilarie ale tuturor oamenilor sunt umplute cu imagini colorate ale jucariilor de plus. Fie ca este vorba despre catei, binecunoscutii ursuleti sau pisicute, jucariile de plus au fost prietenii de nedespartit ai tuturor copiilor.

Ce sunt, de fapt, jucariile de plus?

In cateva cuvinte, sunt jucarii umplute cu diverse materiale, care reproduc un animalus sau un obiect. Prima aparitie a lor a avut loc in 1830, perioada in care s-au descoperit pentru prina data animalutele umplute. Pe atunci, erau umplute cu diverse materiale textile, fara sa aiba textura moale si placuta pe care o au astazi animalele de plus.
Varianta pe care o cunoastem cu totii a aparut abia in anul 1880, cand, in Germania, au fost vandute pentru prima data animalute din plus. Acestea erau umplute cu materiale destul de scumpe, care erau moi si foarte placute la atingere. Evident, varietatea de materiale cu care au fost umplute animalutele de plus a fost extrem de mare de-a lungul timpului. Chiar si mici boabe de fasole au fost folosite pentru umplerea jucariilor.
Dintre toate jucariile de plus, cel mai cunoscut a devenit ursuletul de plus, denumit si Teddy Bear. Se pare ca denumirea vine chiar de la presedintele american Theodor Roosvelt, dupa o intamplare la vanatoare, in care presedintele a fost nevoit sa impuste un urs prins, pentru ca pur si simplu nu putea sa vaneze unul in natura. Intamplarea a ajuns repede sa fie caricaturata si ulterior, ursuletul a devenit o adevarata jucarie, apreciata in intreaga lume.

Pentru ca ne plac ursuletii de plus, noi, cei de la ePufos.ro iti prezentam cei mai dragalaasi ursuleti, alaturi de multe alte animalute cu adevarat pufoase si frumoase. Cu toate aceste animalute se pot juca copiii, adultii si de ce nu, animalutele de casa.Scrie-ti parerea