Cum se spala jucariile de plus?

Cand trebuie sa oferi un cadou, printre ideile care iti vin in minte se materializeaza si ideea unui ursulet de plus. Este un cadou amuzant si dragalas, care incanta cu siguranta orice persoana. Datorita acestor proprietatii, ursuletii de plus si in general, jucariile de plus, au reusit sa devina extrem de apreciate la nivel mondial si sa genereze o adevarata industrie a producatorilor, vanzatorilor si cumparatorilor.
Din pacate, jucariile folosite foarte mult timp tind sa se murdareasca. Cu cat sunt tinute mai mult timp in brate cu atat sunt murdarite mai usor, ceea ce duce la nevoia de spalare.
Desi pare tentant sa iei jucaria si sa o introduci in masina de spalat, este mult mai indicat sa urmezi urmatorii pasi atunci cand vrei sa speli o jucarie de plus:

  1. Citeste cu atentie eticheta inainte de a spala jucaria. De regula, pe eticheta scrie toate regulile de spalare, cu referire la temperatura optima si la modul in care trebuie sa se produca aceasta spalare. Este bine sa iti notezi informatiile pe un caiet, sau pe calculator, deoarece in timp, vei descoperi ca acestea dispar de pe eticheta.
  2. Spala de mana jucariile. Incearca sa nu le speli la masina de spalat, ci sa optezi pentru varianta manuala. Umple un lighean cu apa calduta si cu detergent lichid si lasa jucaria in apa cateva minute. Tot ce trebuie sa faci dupa aceea este sa freci usor materialul jucariei.
  3. Poti folosi balsam. Daca vrei ca jucariile sa aiba un miros foarte placut, poti folosi un balsam cu aroma care te atrage cel mai mult.
  4. Nu folosi apa fierbinte. Tot timpul trebuie sa speli jucariile cu apa calduta. Apa fierbinte le poate deteriora, deoarece blana este sintetica la foarte multe jucarii si se va scamosa sub actiunea apei foarte fierbinti. De asemenea, daca introduci jucaria in apa fierbinte, accesoriile sale se pot desprinde.
  5. Lasa jucariile la uscat, in mod natural. Nu folosii uscator de par si nu pune jucariile pe calorifer. Uscarea naturala a lor este cea mai indicata.
  6. Curata jucariile cu un prosop. Daca nu vrei sa speli jucariile de plus, le poti curata cu un prosop uscat, care sa indeparteze urmele superficiale de praf. Aceasta varianta nu este foarte eficienta insa si nu reuseste sa curete in profunzime jucaria. Cu toate astea, daca vei folosi aceasta metoda insista asupra urechilor, cozii, labutelor si a cozii, deoarece praful tinde sa se stranga mai insistent acolo.

Daca ai copii mici, cel mai indicat este sa inlocuiesti jucariile de plus cu altele noi, atunci cand se murdaresc. Pana la urma, praful reprezinta un risc destul de mare pentru cei mici, iar niste jucarii noi nu sunt atat de costisitoare. Daca jucariile au valoare sentimentala si vrei sa le pastrezi pentru a le arata copiilor peste ani si ani, atunci le poti conserva in pungi de plastic pe care sa le inchizi ermetic.Scrie-ti parerea