Care sunt beneficiile pe care jucariile de plus le au asupra celor mici ?!

Jucariile de plus sunt elementele care insotesc orice copil pe parcursul intregii perioade a copilariei si pot sa ofere o multime de beneficii educative. Multi prichindei prind drag de o jucarie de plus inca din momentul in care fac ochi si o indragesc pana devin adulti.
Desi sunt doar niste animalute textile, umplute cu materiale moi, jucariile de plus pot avea o multime de beneficii educative asupra celor mici. In functie de varsta, beneficiile pot sa ifere foarte mult.

Bebelusii si copiii de 1-2 ani

Chiar si bebelusii apreciaza foarte mult suprafata moale a jucariilor de plus, iubind sa experimenteze partile acestora, precum ochii, urechile sau mustatile. Practic, jucaria reprezinta un inceput pentru cunoasterea intregii lumi. Jucariile de plus pentru bebelusi trebuie sa fie foarte usor de spalat si sa nu aiba parti detasabile. Parul sau blana trebuie sa fie cat se poate de moi si sa fie rezistente.
Odata ce copilul creste, jucariile trebuie sa fie alese in functie de durabilitate si de siguranta pe care o ofera. La 1-2 ani, cel mic isi va transforma jucaria in cel mai bun prieten si intr-un element de exprimare a emotiilor. Jucariile trebuie sa primeasca un nume si sa fie percepute de copil ca fiind o adevarata persoana. De regula, la aceasta varsta jucariile vor fi imbatisate, pupate sau lovite si vor reprezenta primii prieteni adevarati pe care ii are copilul.

Prescolari si scolari

Odata cu trecerea timpului, jucariile de plus capata un alt rol pentru copil. Pentru copiii intre 3 si 7 ani, jucariile de plus devin elemente de joaca, ce pot construi povesti bazate pe propria imaginatie. Jucariile vor fi elementele cu ajutorul carora copilul isi va exprima sentimentele si nu de putine ori s-ar putea ca acestea sa fie parteneri de discutie pentru cel mic. Cu ajutorul acestor jucarii, copilul va putea reusi sa faca fata oricaror emotii si sa se dezvolte cat se poate de frumos.
Atasamentul de jucariile de plus poate sa continue mult timp, chiar si dupa inceperea scolii, insa rolul jucariilor incepe sa devina unul de dezvoltare a spiritului creativ al celui mic.
Chiar si copiii mai mari iubesc jucariile de plus, multi dintre ei ajungand sa le colectioneze si sa se bucure din plin de prezenta acestora.

Astfel, jucariile de plus sunt elemente mult mai complexe decat s-ar crede la prima vedere si reusesc sa ofere posibilitatea unei dezvoltari excelente pentru orice copil.Scrie-ti parerea